Spermaliehoeve op Facebook Nieuws over Polderklassen

Voorstelling

op POLDERKLASSEN, BOERDERIJKLASSEN OF ZEEKLASSEN op de Spermaliehoeve : 

dat is een leuke meerdaagse schooluitstap in het hart van de West-Vlaamse polders. Jullie strijken neer op een authentieke vierkantshoeve, met een rijke geschiedenis van 800 jaar. Het is een actieve landbouwhoeve met als landbouwactiviteiten akkerbouw (poldergewassen) en vleesvee.

De lagere klasjes ontdekken spelenderwijs en op hun eigen tempo de boerderij. Dieren verzorgen, pony rijden, volksdansen, boerenspelen, een leuke workshop. Het kan allemaal. Een namiddaguitstap naar een educatieve boerderij in de buurt of naar zee zorgen voor een leuke afwisseling of afsluiter...

De hogere klasjes kunnen naast activiteiten op de boerderij al eens een dagje uitzwermen om de kust en het hinterland te ontdekken. De nabijheid van de zee en het vlakke poldergebied inspireren tot toffe, educatieve uitstapjes, zoals een stevige polderwandeling maken (Schorapad), een broodje bakken in het bakkerijmuseum (project ‘van graan tot brood’), fietsen naar zee langs rustige polderwegjes, bijwonen van het 'garnaalvissen' van de peerdevissers in Oostduinkerke, een nabijgelegen dierenpark bezoeken (project ‘de kip en het ei’) of zich onderdompelen in het oorlogsverleden van Diksmuide en Nieuwpoort. Of een dagje in het lekker drukke Oostende meepikken! Eén voor één waardevolle, educatieve projecten! Wij werken graag een programma uit naar uw keuze en thema's!

Na een drukke dag komen de kinderen ’s avonds opnieuw tot rust op de boerderij. Na een frisse douche kunnen de kinderen van een heerlijk avondmaal genieten met verse hoeveproducten. Ruimte genoeg om nog wat schriftelijke notities te maken of een ontspannende avondactiviteit te organiseren. En misschien is er nog wel even tijd om een balletje te trappen op de voetbalweide, de extra large zandbak in te duiken, de trampoline uit te testen of de pony een nachtkus te geven...

© 2013 Spermaliehoeve | Brugsesteenweg 41 - 8433 St.-Pieterskapelle Middelkerke | Tel./Fax 051-55 50 19 | info@spermaliehoeve.be / Webdesign: Comsa!