Spermaliehoeve op Facebook Nieuws over Polderklassen

TAALINITIATIE FRANS 2018

Onze volgende taalstage waarvoor je kan inschrijven vindt plaats tijdens de HERFSTVAKANTIE. Dit keer organiseren we vanwege de feestdag een MINIKAMP, namelijk van maandag 29.10 tot en met woensdag 31.10.2018. De prijs voor deze driedaagse bedraagt 100 euro/kind. In de voormiddag hebben we de taallesjes afgewisseld met boerderij-activiteiten. In de namiddag zijn er leuke, ontspannende activiteiten voorzien! De laatste dag, de woensdag, is er opnieuw een toonmoment om 16u! Inschrijven kan via mail: info@spermaliehoeve.be.

Nog wat uitleg?

Wij bieden een taalstage aan voor kinderen van het 1ste leerjaar tot het 6de leerjaar. We werken in groepjes en volgens leeftijd. Het taalatelier vindt plaats in de voormiddag

In de namiddag is er een variatie aan activiteiten : werken op de boerderij, spelen, koken, knutselen. Voor elk wat wils.

De taalstage vindt plaats in een familiale sfeer. De taaljuf is gespecialiseerd in taalinititatie bij kinderen en heeft ook een muzikale opleiding. Anne-Sophie (vertaler-tolk) oefent de zaken die de taaljuf aanleerde in aan de hand van spelletjes. Het Frans wordt zeer creatief aangebracht zodat de funfactor aanwezig blijft! Dit vinden wij zéér belangrijk omdat dit de movitatie hoog houdt! De taalinitiatie vindt niet plaats in een klaslokaal, maar wel op een gezellige zolder. In de vakantie houden we het klasgebeuren bewust ver weg...

Wat willen wij bereiken met onze taalinitiatie? Wat kan u verwachten?

Wij kiezen ervoor om Frans aan te leren door middel van liedjes, versjes en spelletjes. Er is op geen enkel moment een verplichting naar de kinderen toe om in de les iets te 'moeten'. Alle interactie wordt spontaan uitgelokt. Waarom deze aanpak?

  1. Door de jongere kinderen (die nog geen Frans kregen op school) met het Frans in contact te brengen op deze jonge leeftijd, leren ze deze taal op een speelse, niet dwingende manier kennen. Ze spelen graag. Als dat dan in het Frans is, hebben ze daar geen bezwaar tegen. Zo maken ze spelenderwijs kennis met het Frans en zullen ze later, wanneer ze Frans leren, gemakkelijker de taal aanleren!
  2. Door de kinderen die al Frans krijgen in de basisschool kennis te laten maken met Franse liedjes, versjes, ... zien ze dat Frans ook leuk kan zijn. Je kan plezier maken tijdens het spreken van Frans. Een ervaring die ze op school niet altijd hebben. Zo krijgen ze meer 'goesting' om Frans te leren. Als ze met meer goesting Frans zullen leren, zullen ze snel een niveau bereiken die hen toelaat om zoveel meer van de Franse cultuur mee te pikken (muziek, film,...)
  3. Ieder kind pikt op wat het op dat moment aankan. Het programma is voor ieder kind geschikt. Zowel de superleergierige leerling, als het relaxte kind. Er wordt de kinderen niks opgedrongen. Alles wordt aangebracht op het ritme van de kinderen. Het is, voor ons, keer voor keer verrassend te zien hoe snel zij zo'n nieuwe taal opnemen!

In de prijs zijn inbegrepen : gezonde broodmaaltijd met verse soep 's middags, tussendoortjes (in de voormiddag fruit, in de namiddag een koek en sapje), opvang (8-9u en 16-17u).

Attesten worden na afloop opgestuurd per post.

Wil je meer info of graag al inschrijven? Dat kan via mail info@spermaliehoeve.be

 

 

 

© 2013 Spermaliehoeve | Brugsesteenweg 41 - 8433 St.-Pieterskapelle Middelkerke | Tel./Fax 051-55 50 19 | info@spermaliehoeve.be / Webdesign: Comsa!